Concrete acties

Duurzame landbouw ondersteunen

Om onze ecologische voetafdruk te verminderen, bestuderen we oplossingen om de uitstoot van methaan te doen dalen, een broeikasgas dat de koeien op natuurlijke wijze produceren.

Damien De Brouwer, Melk aankoper.

De biodiversiteit bewaren

engagements_contentpage-logos

In het kader van het Danone Natuurfonds

opgericht in 2008, engageert Danone zich voor de cocreatie van CO2-
compensatieprogramma´s. Dat gebeurt met externe partners zoals de Internationale Unie voor Conservering van de Natuur (UICN) en Ramsar, meer bepaald in domeinen die aan onze activiteiten voorafgaan. Het eerste pilootproject van de restauratie van mangroves werd in 2009 in Senegal gelanceerd.

Verpakkingen lichter maken

engagements_contentpage-bottle2

Een analyse van de totale levenscyclus van verpakkingen helpt ons om de vorm, het gewicht en het volume te optimaliseren. Zo verminderde Danone het gewicht van het Actimel-flesje met de helft sinds zijn lancering: van 11 naar 5,5 gram. Voor de yoghurtpotjes investeerde Danone in nieuwe technologieën van plastic met lage densiteit. Dat gebeurde via het belangrijke project Foam. Hierdoor daalde het gewicht van onze verpakkingen op 10 jaar tijd met een derde, dankzij de introductie van luchtbellen in de plastic en een geringere dikte van de plastic. Uitvoerig getest in 2008 en op grote schaal gelanceerd in 2009 leidde het Foam-project tot een vermindering van de densiteit van het plastic met 19%. Dat komt overeen met 12% minder CO2.