Danone Nations Cup

De Danone Nations Cup (DNC) is het grootste internationale voetbaltoernooi voor kinderen tussen 10 en 12 jaar. De DNC werd voor het eerst georganiseerd in 2000 en begon als een klein evenement waaraan acht ploegen deelnamen. In de loop van de jaren groeide het uit tot het grootste wereldvoetbaltoernooi voor kinderen. Vandaag nemen meer dan 2,5 miljoen kinderen uit veertig landen over heel de wereld eraan deel. 

Zinédine Zidane zet als peter zijn schouders mee onder dit project. Zijn motto ‘Geloof in je dromen’ inspireert alle spelertjes of ze nu uit Afrika, Azië of Europa komen. Vriendschap, verscheidenheid en solidariteit zijn maar enkele van de basisprincipes van de Danone Nations Cup, die samen met Zidane de ELA (European Leukodystrophies Association) ondersteunt.

De DNC wordt in België georganiseerd in samenwerking met de schoolsportfederaties (SVS voor Vlaanderen en FRSEL voor Wallonië). Op die manier wil Danone België alle kinderen de kans geven om aan sport te doen, hun dromen waar te maken en een unieke ervaring te beleven. Naast sport legt het toernooi de klemtoon op waarden zoals openheid, toegankelijkheid, fair-play en enthousiasme

Ontdek hier de site van Danone Nations Cup in België