Leve de bacteriën

Yoghurt, dat zijn alle voordelen van melk (zie punt Gezondheid&Voeding), met levende melkzuurbacteriën op de koop toe...

Yoghurt is het resultaat van fermentatie van melk door specifieke micro-organismen. Deze fermenten zijn levend van de productie tot de consumptie. Het zijn de "Lactobacillus bulgaricus" die de zuurheid geeft en de "Streptococcus thermophilus" die de aroma’s ontwikkelt. Deze twee melkzuurbacteriën verbeteren de vertering van lactose (melksuiker) bij mensen die moeite hebben met het verteren van de suiker die van nature aanwezig is in melk. De fermentatie vermindert het lactosegehalte van 25% tot 50% in het product. Wanneer deze fermenten gelijktijdig geconsumeerd worden, helpen ze ook bij de vertering van lactose in de maaltijd door een specifiek enzym te produceren (lactase)***. De consumptie van yoghurt kan dus geschikt zijn voor mensen die moeite hebben met het verteren van lactose. Als u vragen hebt, raadpleeg dan uw arts. Een ander voordeel van yoghurt: de zuurtegraad. Deze heeft een positieve invloed op de opname van calcium uit yoghurt. Yoghurt is een uitstekende bron van calcium en een voortreffelijk voedingsmiddel voor de gezondheid van de botten ** op elke leeftijd!

We vergeten het soms... maar drinkyoghurts bevatten evenveel melkzuurbacteriën als andere yoghurts. Of het nu vaste of roeryoghurts zijn, natuur, met fruit of gearomatiseerd, het minimumgehalte moet minimum 10 miljoen fermenten per gram eindproduct zijn.

---Yoghurt heeft alle voedingstroeven van melk met het voordeel van melkzuurbacteriën*.---

* De levende fermenten van yoghurt bevorderen de vertering van lactose bij mensen die moeite hebben met het verteren van lactose.

** Calcium is noodzakelijk voor de bouw, de ontwikkeling en het behoud van een goed beendergestel.

***Brochure gemaakt door het CIRIHA: allergie voor koemelkeiwit, lactose-intolerantie