Op elke leeftijd

Kinderen: yoghurt om te helpen bij de groei!

Vanaf de geboorte tot de adolescentie groeit een kind tussen 5-6 cm per jaar. In de botten gaat de hoeveelheid calcium van 30 g bij de geboorte naar 400 g op de leeftijd van 10 jaar. De behoeften aan calcium zijn dus zeer groot in deze periode!

---Yoghurt bevat calcium en is dus een eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken product, te consumeren door kinderen om hen te helpen bij de groei, in het kader van een gevarieerde en evenwichtige voeding en gezonde levensstijl*.---

Jongeren: botten voor het leven**

De consumptie van zuivelproducten en in het bijzonder van yoghurt is het laagst bij jongeren***. Het is nochtans op die leeftijd dat het botkapitaal definitief wordt opgebouwd. Het risico op het ontwikkelen van botproblemen bij ouderen hangt af van de opgebouwde reserves in de adolescentie, de lichaamsbeweging en uiteraard ook andere factoren (de vitamine D-status, de consumptie van cafeïne, zout, ...), vooral bij de meisjes. De officiële voedingsaanbevelingen voorzien de consumptie van drie zuivelproducten per dag, waarin yoghurt een prominente plaats inneemt. 

Volwassenen, handhaving van het botkapitaal**

Ook daar voorzien de officiële aanbevelingen de consumptie van drie zuivelproducten per dag, waarin yoghurt een prominente plaats inneemt. 

Ouderen, onderhoud van het botkapitaal

Met het ouder worden neemt de eetlust af. Het wordt moeilijker om volledige maaltijden te eten met alle noodzakelijke voedingsstoffen. Nochtans is het behoud van sterke botten een prioriteit! Calcium** en hoogwaardige eiwitten **** van zuivelproducten alsook lichaamsbeweging zijn belangrijke troeven voor gezonde botten.

--- Met zijn gehalte aan calcium en eiwitten is yoghurt de belangrijkste bondgenoot van een evenwichtige voeding bij ouderen.---

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven: calcium voor twee!

Tijdens de zwangerschap en borstvoeding moet men voorrang geven aan calciumrijke voeding om het skelet van het kind op te bouwen, maar ook om de goede gezondheid van de botten van de moeder te handhaven*****. Yoghurt is een gemakkelijk product met een frisse smaak dat op een plezierige manier voor voldoende calcium zorgt!

* Calcium is noodzakelijk voor de groei en de ontwikkeling van de botten van kinderen.

** Calcium is noodzakelijk voor de instandhouding van een goed beendergestel.

*** Apports alimentaires et nutritionnels des enfants et des adolescents. Avis Anses. Studierapport - december 2012

**** Eiwitten dragen bij tot de instandhouding van een gezond beendergestel en tot de groei en de instandhouding van de spiermassa.

***** Calcium is noodzakelijk voor de groei, de ontwikkeling en de instandhouding van een goed beendergestel.