"Spring in het rond, eet gezond!"

Spring in het rond, eet gezond!’ is een educatief en ludiek spel voor kinderen dat in het teken staat van gezonde voeding en een gezonde levensstijl. Dit initiatief past perfect binnen de missie en engagementen van Danone. Oorspronkelijk werd het ontwikkeld voor gebruik in de klas maar nu kan iedereen het ook printen via de website: springinhetrondeetgezond.be

In het vervolg van een eerste spel over voeding 'Smakelijk & gezond!', staat dit instrument in het teken van de gezondheidszorg: een stijging van de prevalentie van overgewicht en zwaarlijvigheid bij kinderen, vaak vergezeld door een gebrek aan essentiële voedingsstoffen.

‘Spring in het rond, eet gezond!’ werd in maart ontwikkeld met een team van leerkrachten en experten in voedingsleer voor leerlingen van de tweede graad lager onderwijs. Na de aanwezigheid in één derde van de Belgische scholen en naar aanleiding van de vele aanvragen van leerkrachten en gezondheidsprofessionals, ontwikkelden de partners in dit project een gratis digitale versie van de inhoud van ‘Spring in het rond, eet gezond!’.

"Bovendien makkelijk te gebruiken: het volstaat om de pedagogische instrumenten te downloaden en af te printen. Ontdek ook voedingstips uitgewerkt door experten en video’s die het spel en de bruikbare tips zeer duidelijk en op een ludieke manier met kinderen illustreren.