FABRIEK VAN DE TOEKOMST

YES! We did it!
Onze productiesite in Rotselaar is bekroond tot 'Factory of the Future'.Op 23 februari 2021 kreeg onze productiesite in Rotselaar de titel van ‘Fabriek van de Toekomst’. En daar zijn we enorm trots op. Een welverdiende erkenning voor al onze food heroes.

De jury, die bestaat uit leden van de technologiefederatie AGORIA en Flanders' FOOD, prees de innovatieve, mensgerichte en "Zero Impact"-aanpak op het gebied van milieu op de productiesite, die één van grootste Danone productiesites van zuivelproducten is in Europa. Met meer dan 470 collega’s en een sterk netwerk aan lokale partners waaronder bijna 90 melkveehouders uit de omgeving, werken we dagelijks aan de productie van Actimel, Activia Fruit, Light & Free Fruit en Danone Fruit.

Wij zijn klaar voor de toekomst

Onze collega’s doen er alles aan om dé 'groene topproductiesite van morgen' te worden. Onze productiefaciliteit werd in het bijzonder geprezen voor:

1.Menselijke aanpak

Het sterk inzetten op persoonlijke ontwikkeling en groei van onze #foodheroes door hen te betrekken bij onze strategie en projecten. #OneDanone

Menselijke aanpak

2.'Zero-impact' op het gebied van milieu

Onze grote inspanningen om onze impact op het milieu te verminderen, waaronder hoe we onze watervoetafdruk zo laag mogelijk willen houden via nieuwe technologie in onze  waterzuiveringsinstallatie. En daardoor tot 75% van het water dat we verbruiken, hergebruiken. De jury prees ook onze ambitie om onze site CO2-neutraal te maken. #GreenFactory

'Zero-impact' op het gebied van milieu

3.Innovatieve aanpak

Het snel inspelen op de marktveranderingen, waarbij onze multidisciplinaire teams te midden van de COVID-pandemie op amper 6 maanden tijd een nieuwe productielijn ontwikkelden en lanceerden. Van fantastisch team- en breinwerk in een recordtijd gesproken, om het met de woorden van onze fabrieksdirecteur Jurgen Berckmans te zeggen. #smartmanufactering

Innovatieve aanpak

Met ons actiekader ‘One Planet. One Health’ geven we aan waar we als organisatie voor staan. En dit komt ook tot uiting in de verschillende initiatieven. Benieuwd naar hoe onze ‘Fabriek van de Toekomst’ in Rotselaar er binnenin uitziet? Bekijk dan zeker deze video.

Onze inspanningen eindigen natuurlijk niet hier: we blijven bouwen aan de 'groene topproductiesite van morgen', een engagement dat we willen nakomen. Onze food heroes werken met veel plezier verder om elke dag lekkere en gezonde producten op de tafel van onze consumenten te brengen. Benieuwd naar wat we nog meer doen?

Het persbericht kan u hier terugvinden. 

#FabriekvandeToekomst