Magie van fermentatie

Magie van fermentatie

Je kan er niet omheen: gefermenteerde voeding is hot. Maar wist je dat het proces al eeuwenlang bestaat? Denk maar aan yoghurt, zuurkool, wijn en kaas… Allemaal producten die ontstaan door fermentatie. Ze zijn niet alleen lekker, maar hebben ook een heleboel voordelen.

Soorten yoghurt

Op ieder (yoghurt)potje past een dekseltje!

Yoghurt bestaat in allerlei kleuren en smaken. Natuur of gesuikerd. Gearomatiseerd of met fruit. Mager of vol. Vaste, roer- of drinkyoghurt. Voor elk wat wils! De textuur en smaak van je lievelingsyoghurt worden bepaald door heel wat factoren. We maken je alvast wegwijs. 

Voordelen van yoghurt

Puur genieten!


Yoghurt is met zijn smeuïge textuur puur genieten, in allerlei kleuren en smaken. Het is een veelzijdig product waarvan je kan smullen bij het ontbijt, als tussendoortje, tijdens je maaltijd of als dessert. Met zoveel variatie is het een makkie om elke dag je 2 à 3 aanbevolen porties zuivel te eten, zonder dat het saai wordt!

1.Partner voor een evenwichtige voeding

Volgens de Belgische voedingsaanbevelingen is yoghurt, en dan vooral natuuryoghurt, een voorbeeld van te consumeren melkproducten. Een gezonde levensstijl begint met een evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. En met voldoende lichaamsbeweging, natuurlijk. 

Partner voor een evenwichtige voeding

2.Een goede nutritionele kwaliteit

Yoghurt draagt bij tot de inname van belangrijke voedingsstoffen zoals calcium, eiwitten, vitamine B2 enz... Yoghurt is een erg voedzaam product, in verhouding tot het aantal calorieën die het bevat.

Een goede nutritionele kwaliteit

3.Een betere vertering van lactose

Er wordt geschat dat 5 tot 15 procent van de Belgische bevolking lactose-intolerantie is. Dit betekent dat je lichaam het moeilijker heeft om lactose (van nature aanwezige suiker in melk) af te breken. Maar dat betekent niet dat je helemaal geen melkproducten meer mag eten of drinken. Integendeel! 

Een betere vertering van lactose

4.Een plaats in een duurzame voeding

In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie in evenwicht, zodat we de planeet niet uitputten. Duurzame voeding omhelst dus veel meer dan alleen maar de CO2-impact van het productieproces. Ze moet ook gezond en voedingsrijk, economisch betaalbaar, cultureel aanvaardbaar en spaarzaam zijn voor de biodiversiteit en de ecosystemen. 

Een plaats in een duurzame voeding