Onze highlights

B CORP GECERTIFICEERD

Een Certified B Corporation™ zijn, betekent zoveel meer dan enkel een mooi logo mogen gebruiken. Het betekent dat we deel uitmaken van een globale community van gelijkgezinde bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale impact en duurzaamheid. Via onze vernieuwde B Corp certificering in 2023 krijgt Danone in België erkenning voor onze goede praktijken die we brengen voor onze medewerkers, klanten, de gemeenschappen waarin we actief zijn én het milieu. Een resultaat van onze inzet voor duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie. 

B CORP GECERTIFICEERD

FACTORY OF THE FUTURE

Onze productiesite in Rotselaar is voor de tweede keer bekroond tot 'Factory of the Future'. En daar zijn we enorm trots op. Een welverdiende erkenning voor de inzet en betrokkenheid van onze mensen. Want alles valt of staat met het duurzaam investeren in onze mensen. Zij maken het verschil en samen groeien we verder. Met ons actiekader ‘One Planet. One Health’ geven we ook aan waar we als organisatie voor staan. En dit komt ook tot uiting in de verschillende initiatieven. Benieuwd naar hoe onze ‘Fabriek van de Toekomst’ in Rotselaar er binnenin uitziet? 

FACTORY OF THE FUTURE

KIES MAKKELIJK MILIEUBEWUST

... met Eco-Score. Producten kiezen die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de planeet? Niet altijd even simpel. Daarom testen we samen met Colruyt het Eco-Score label. Met letter- en kleurcodes van A (groen, lage impact) tot E (rood, hoge impact) resumeert de Eco-Score de milieu-impact doorheen de hele levenscyclus van een product en bijkomende criteria, zoals het gebruik van een recycleerbare verpakking en lokale herkomst van ingrediënten. Hoe groener de score, hoe lager de ecologische voetafdruk. Dit label vertelt je in een oogopslag hoe groot de impact van een product is op onze planeet. Zo maak jij in een handomdraai bewuste keuzes. 

KIES MAKKELIJK MILIEUBEWUST

DANONE IMPACT JOURNEY

DANONE IMPACT JOURNEY


Onze missie om mensen via voeding gezondheid te brengen, is in lijn met onze visie ‘One Planet. One Health’. Om onze missie te realiseren en om onszelf te verbeteren als onderdeel van onze B Corp certificering, hebben we samen met ons lokaal ecosysteem onze eigen ‘Impact Journey’ voor Danone Belux samengesteld op het gebied van gezondheid door voeding, het beschermen en herstellen van de natuur en het ondersteunen van burgers en gemeenschappen. Zo hebben we ondermeer het etiket van de Actimel flesjes verwijderd. Meer weten over de impact van Danone in België? 

Onze merken

Werken bij Danone

Benieuwd naar hoe het is om te werken bij Danone? Neem alvast een kijkje op de sociale media door volgende hashtag in te geven #LIFEATDANONE

Vragen?

Heb je een vraag over Danone? Of over één van onze producten of campagnes? Wij staan je graag te woord!