We stellen je graag voor aan de familie Brebels!   

Onze Belgische fabriek in Rotselaar maakt samen met lokale familieboerderijen al generaties lang deze lekkere en kwaliteitsvolle yoghurt. De boerderijen bevinden zich in een straal van 70km rond onze fabriek, vooral in de regio’s Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Al vijf generaties lang zorgt de familie Brebels vanop hun boerderij in Bree voor kwaliteitsvolle melk. Hugo en Liliane starten samen met hun zoon Kevin elke dag met een glimlach en dat merken niet alleen de koeien, maar wij bij Danone ook. Het familiebedrijf in de vierde generatie verkiest vakmanschap en kwaliteitsmelk. Een persoonlijke en familiale aanpak is waar het bij het familiebedrijf allemaal om draait, zowel op de boerderij, als in de samenwerking met hun partners.  

Hun hart voor dieren staat op de eerste plaats en dat merk je zo:    

 Hun koeien lopen vrij rond in een omgeving met voldoende lucht, licht en ruimte.    

  • De dieren kunnen rusten op zachte matrassen en beschikken over een evenwichtig en uitgebalanceerd voerrantsoen.   
  •  Zij begeven zichzelf vrijwillig naar de melkrobot waar ze volledig automatisch worden gemolken.  
  • De koeien kunnen  genieten van enkele massageborstels.   
  • De dieren krijgen dagelijks vers eten, waaronder ook in bepaalde perioden zelf geteeld gras: alleen maar het beste voor de dieren én de producten.  

Duurzaamheid is voor het familiebedrijf belangrijk. Lees even mee:   

  • De verse melk wordt gekoeld en opgeslagen in een buitenmelktank onder silovorm. De melkwarmte die vrijkomt, wordt gerecupereerd en gebruikt voor warm water, vloerverwarming en lauw drinkwater. Via deze weg zet het bedrijf in op energieverlagende technieken.   
  • Het grootste deel van het beschikbare areaal wordt ingenomen door grasland en mais, teelten die nodig zijn om te kunnen voorzien in het dagelijks ruwvoerrantsoen van de dieren. Daarnaast is er nog ruimte vrij voor andere teelten: aardappelen, erwten, bonen, schorseneren en korrelmais.  
  • Het familiebedrijf heeft het voerrantsoen zo afgesteld dat er geen soja meer gevoerd hoeft te worden. Dit geeft een sterke reductie op de CO2 voetprint van de melk.   
  • Tenslotte ontvangt de familie Brebels een stabieler en voorspelbaarder inkomen. Door middel van een melkprijs die rekening houdt met de belangrijkste productiekosten en minder variabel is dan de standaardprijs van melk.    

De belangrijkste toevoeging aan onze yoghurt is niet alleen de melk die het familiebedrijf aanlevert, maar vooral hun familiegevoel. De passie waarmee zij samen hun bedrijf runnen, is het geheime ingrediënt dat onze yoghurt onweerstaanbaar maakt.  Het familiebedrijf gelooft, net als Danone, in een duurzame en persoonlijke aanpak. Onze jarenlange samenwerking is hiervan het bewijs. 

Elke dag begint de familie Brebels met een glimlach om ons allemaal te kunnen voorzien van verse melk voor onze heerlijk, smeuïge yoghurt Danone Fruit.

Van hun familie tot de jouwe.