Ingrediënten (voor ongeveer 12 sushi):

  • 300gr gerookte zalm  
  • 1 avocado  
  • 100gr Light & Free Skyr Natuur  
  • 1 limoen  
  • Verse bieslook  
  • Zout en peper 
  • Sesamzaad  


Bereiding:

1. Mix de avocado met de skyr en het limoensap. Voeg dan de gehakte bieslook, zout en peper toe. 
2. Om de sushi vorm te geven, leg je de vershoudfolie op je werkvlak en leg je de plakjes gerookte zalm erop, zodat ze elkaar overlappen en een rechthoek vormen.  
3. Verdeel de avocadocrème en skyr over de zalm.  
4. Rol de zalm, met behulp van de vershoudfolie, voorzichtig op tot een worstje. Span het wat aan, zonder de uiteinden te pletten.  
5. Plaats de bereiding met de plasticfolie gedurende 1 uur in de koelkast om de vorm te behouden.  
6. Verwijder voor het serveren de vershoudfolie, rol de zalm in de sesamzaadjes en snijd de sushi voorzichtig door.  

Serveer met een frisse quinoa salade.