BABKA

BABKA

Ingrediënten

  • 7 potjes Danette gevuld met bloem  
  • 1 ¾ pot suiker  
  • 10g zout  
  • 10g bakkersgist  
  • 7 eieren  
  • 250g koude boter in stukjes gesneden  
  • 4 potten Danette Crème Chocolade  
  • 4 eetlepels maïzena 

Bereidingswijze

1. Meng in een keukenmachine met een haak de volgende ingrediënten: bloem, suiker, zout, bakpoeder en eieren.  

2. Voeg geleidelijk de in stukjes gesneden koude boter toe en blijf kneden. Wanneer het deeg homogeen is, laat het dan 4 uur rusten.  

3. Meng in een andere kom de 4 potjes Danette Crème Chocolade met de maïzena.  

4. Rol het deeg op een bebloemd werkvlak uit tot een rechthoek. Verdeel de vulling over het deeg en rol het uit tot een rol.  

5. Snijd het deeg in de lengte doormidden en weef de ene helft over de andere. Leg het gevlochten deeg in een taartvorm en bak het 25-30 minuten op 180°C. 

Smakkelijk ! 

CHEESECAKE

CHEESECAKE

Voor 4 personen  

Ingrediënten

  • 120g Bretonse paletten (ou garder palets bretons) 
  • 30g gesmolten boter 
  • 800g roomkaas 
  • 400g Danette met vanillesmaak 
  • 190g suiker 
  • 500g hele of bevroren frambozen 
  • Sap van ½ citroen 

Bereidingswijze

1. Meng in een steelpan 400g frambozen met 30g suiker. Voeg de sap van de citroen en meng voorzichtig. 

2. Laat 15 minuten koken en roer regelmatig. 

3. Voeg 100g van de resterende frambozen toe, bewaar wat frambozen om de glaasjes te versieren en kook nog 2 minuten. Laat afkoelen. 

4. Verkruimel de koekjes met de gesmolten boter. Bedek de bodem van 4 glaasjes met de koekjes en druk stevig aan met een lepel. Reserveer op een koele plaats. 

5. Klop de roomkaas met de Danette met vanillesmaak en de resterende 160g suiker met een elektrische mixer tot het mengsel stevig wordt. 

6. Vul de glaasjes tot ¾ met het cheesecake mengsel. Zet in de koekast gedurende 30 minuten. 

7. Serveer met de frambozencoulis en versier met overgebleven hele frambozen. 

Smakkelijk ! 

COOKIES

COOKIES

Voor 4 personen  

Ingrediënten

  • 800g bloem 
  • 200g chocolade Danette  
  • 100g rietsuiker 
  • 100g pindakaas 
  • 80g chocolade chips 
  • 50g amandelpoeder 
  • 1 theelepel bakpoeder 
  • 1 grote snuf zout 

Bereidingswijze

1. Giet de Danette in een ijsblokjesbakje en laat 2 uur opstijven in de vriezer. 

2. Verwarm de oven voor op 150°C. 

3. Klop de pindakaas en de suiker in een kom tot een romige massa. Voeg het amandelpoeder toe en meng goed. 

4. Voeg er de bloem, het bakpoeder en het zout aan toe en roer goed tot een glad deeg.  

5. Voeg de hagelslag toe aan het deeg en meng. 

6. Maak bolletjes ter grootte van een grote walnoot en duw vervolgens een ijsblokje Danette in het deeg en zorg ervoor dat het ijsblokje volledig door het koekjesdeeg wordt bedekt. 

7. Schik de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ruim uit elkaar. 

8. Bak 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster voordat u ze opeet. 

Smakkelijk !