Wat heb je nodig?

hoeveelheid 12 muffins

  • 240 g bloem 
  • 60 ml honing
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/4 theelepel salt
  • 60 ml sinaasappelsap
  • 2 x Light & Free SKYR Natuur
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 ei
  • 150 g blauwe bessen
  • 1 eetlepel havermout

Bereiding : 

Doe de bloem, bakpoeder, bicarbonaat en zout bij elkaar in een kom. Roer even door. In een andere kom doe de Light & Free Skyr Natuur, honing, sinaasappelsap, ei, zonnebloemolie en vanille extract. Klop dit met een garde door elkaar.

Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar. Meng tot één geheel (dit mag best een beetje klonterig zijn.) 

Voeg blauwe bessen toe en roer voorzichtig door elkaar.

Neem een muffinvorm bekleed met muffinpapiertjes. Verdeel het beslag over de vormpjes met een ijslepel tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Besprenkel met havermout.

Bak de muffins in 20 minuten op 200 graden gaar en goudbruin