Melkproducten zijn een belangrijke bron van eiwitten en calcium. 98% van de Belgen bereikt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid melkproducten niet(1) en heeft daardoor meer kans om onvoldoende calcium binnen te krijgen(2).


Melkproducten kunnen ook helpen de aanbevolen inname van vitamine B2 en B12 te behalen. Daarom is het belangrijk gevarieerd te eten. Dagelijks een potje natuuryoghurt, een glas melk en een sneetje kaas is een prima manier om al deze voedingstoffen binnen te krijgen.


Yoghurt onderscheidt zich omdat het weinig calorieën bevat in verhouding tot zijn voedingswaarde. Daarom verdient yoghurt, vooral natuuryoghurt, een vaste plaats op je dagelijks menu: bij het ontbijt, als tussendoortje, als dessert of op een creatieve manier bij de maaltijd! 

Yoghurt, de nieuwe sterspeler van de Vlaamse voedingsdriehoek

Je hebt hem vast en zeker al gezien: de enige echte, vernieuwde voedingsdriehoek in Vlaanderen. Er is goed nieuws… en nog beter nieuws! De piramide werd eind 2017 helemaal omgekeerd, zodat het in een oogopslag duidelijk is wat gezonde voeding inhoudt.

Wie goed kijkt, ziet in de lichtgroene laag ook een potje natuuryoghurt staan! Die groep bevat alle producten van dierlijke oorsprong die aanbevolen worden als onderdeel van een gevarieerde en evenwichtige voeding. Kortom, yoghurt draagt zijn steentje bij tot een gezond, evenwichtig en duurzaam voedingspatroon.

(1) De Ridder, K., Bel, S., Brocatus, L., Cuypers, K., Lebacq, T., Moyersoen, I., et al. (2016). De consumptie van voedingsmiddelen en de inname van voedingsstoffen. In S. Bel, & J. Tafforeau, Voedselconsumptiepeiling 2014-2015. Brussel: WIV-ISP.

(2) 56% van de bevolking bereikt niet de aanbevelingen voor calcium zie De Ridder, K., Bel, S., Brocatus, L., Cuypers, K., Lebacq, T., Moyersoen, I., et al. (2016). De consumptie van voedingsmiddelen en de inname van voedingsstoffen. In S. Bel, & J. Tafforeau, Voedselconsumptiepeiling 2014-2015. Brussel: WIV-ISP.