Geroosterde paprika dip

Geroosterde paprika dip

Geroosterde paprika dip

  • 350 g geroosterde rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 30 g geroosterde pijnboompitten
  • 5 ml gerookt paprikapoeder
  • 1 el honing
  • 80 g Oîkos natuur + extra zout & peper
  • Crackers & groenten om te dippen

Pimientos Padrons - Gegrilde groene pepers

Pimientos Padrons - Gegrilde groene pepers

💚 Pimientos groene paprika's - geroosterd in de oven

  • Oîkos natuur
  • Zout
  • Olijfolie
  • Limoen

Yoghurtijs 

Yoghurtijs 

🍓🍌 Aardbei & Banaan yoghurtijs 

  • 1 kleine pot Oîkos natuur yoghurt​
  • 50g bevroren banaan​
  • 100g bevroren aardbeien

🍇🍃 Bosbessen en munt yoghurtijs

  • 1 kleine pot Oîkos natuur yoghurt​
  • 50g bevroren banaan​
  • 100g bevroren bosbessen​
  • Een paar blaadjes munt

🥭 Mango yoghurtijs 

  • 1 kleine pot Oîkos natuur yoghurt​
  • 50g bevroren banaan​
  • 200g bevroren mango

🍫🍐 Stracciatella en peer yoghurtijs ​

  • 1 kleine pot Oîkos stracciatella yoghurt​
  • 50g bevroren banaan​
  • 100g bevroren peer ​
  • Extra pure chocolade fijngehakt voor bovenop

FROZEN YOGHURT BARS MET OIKOS VANILLE

FROZEN YOGHURT BARS MET OIKOS VANILLE



4 personen - Bereidingstijd: 10 minuten - Diepvriestijd: 3-4 uren

Ingrediënten:

  • 480 g Oikos Vanille
  • Sap van ½ limoen
  • 3 soeplepels fijngehakte zwarte chocolade
  • 2 soeplepels fijngehakte muntblaadjes
  • 1 passievrucht
  • 50 g rode vruchten (aardbeien / zwarte bessen)
  • 2 soeplepels granola



Bereiding:
1. Leg bakpapier op een bakplaat. Meng in een kom de Oikos Vanille yoghurt met het limoensap, de helft van de fijngehakte chocolade en de helft van het fijngehakt munt. Giet het mengsel op de bakplaat en verdeel het gelijkmatig.
2. Snijd de passievrucht doormidden en verwijder de zaadjes en het sap. Meng de passievrucht voorzichtig door het yoghurtmengsel met een lepel en maak mooie wervelingen. Snijd de aardbeien in schijfjes en voeg ook de bosbessen bij de yoghurt. Strooi de rest van de chocolade en munt erover en werk af met de granola.
3. Plaats in de vriezer voor 3-4 uur. Breek daarna in ongelijke stukken. Serveer onmiddellijk.

CUPCAKE

CUPCAKE

Ingrediënten voor de topping:

  • Oikos​ natuur
  • Suiker​
  • Chocoladeschaafsel​
  • Citroenrasp​
  • Mini chocolade eitjes​

Cupcake ingrediënten :​

  • 110g boter zacht​
  • 110g castersuiker110 g bloem​
  • 2 theelepels bakpoeder ​
  • 1/4 theelepel zout​
  • 2 eieren​
  • 1 theelepel vanille-extract​

👨‍🍳 Methode​:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.​
2. Klop boter en suiker tot een luchtig mengsel.​
3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout.​
4. Klop 2 eieren en vanille-extract los en voeg toe aan de kom.​
5. Bak voor 18-20 minuten.​
6. Werk af met Oikos, chocoladeschaafsel, citroenschil & mini-chocolade-eitjes.​

CHEESECAKE​

CHEESECAKE​

Ingrediënten: ​

  • 3 blaadjes gélatine​
  • 150ml ijskoud water​
  • 200g koekjes ​
  • 100g boter gesmolten​
  • 125ml room​
  • 275g Oikos yoghurt ​
  • Sap en schil van 1 limoen​
  • 1 vanillestokje, zaadjes verwijderd ​
  • 130g suiker​
  • 80ml water ​
  • 2 eiwitten​
  • 3 passievruchten vruchtvlees verwijderd ​
  • Paar muntblaadjes​

👨‍🍳 Werkwijze:​

1. Leg de gelatineblaadjes in de waterkoker met ijs en laat 10 minuten uitlekken.

2. Hak de koekjes fijn met behulp van een keukenmachine of een werkstuk om de koekjes te pletten tot er kruimels ontstaan.

3. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot je een natte zandstructuur hebt.​

4. Bekleed een taartvorm van 28 cm met bakpapier of spray & bak.​

5. Voeg de verkruimelde koekjes toe aan de bodem van de vorm en druk aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot het nodig is.​

6. Doe de room in een pan en breng aan de kook, haal eruit en zet opzij. ​

7. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp het water eruit. Voeg de geweekte gelatineblaadjes toe aan de warme room en roer tot ze opgelost zijn. ​

8. Meng in een grote kom de Oikos gewone yoghurt, gelatinemengsel, limoensap & -rasp en de vanillezaadjes, zet apart tot gebruik. ​

9. Voeg het water en de suiker toe aan een steelpan en breng aan de kook.​

10. Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot zachte pieken. Voeg tijdens het kloppen de suikersiroop in een dunne sliert toe en klop tot de eiwitten koud zijn.

11. Spatel de eiwitten door het yoghurtmengsel.​

12. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarktaartmengsel op de koekjes en zet 3-4 uur in de koelkast tot het is opgesteven.​

13. Doe de passievruchtenpulp erop en werk af met wat muntblaadjes.​

WAFELS MET OIKOS VANILLE & RODE VRUCHTEN

WAFELS MET OIKOS VANILLE & RODE VRUCHTEN



7 wafels – bereidingstijd: 15 minuten – baktijd: 20 min

Ingrediënten
:

  • 350 g Oikos Vanille + extra om te serveren
  • 2 eieren
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 250 g bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 citroenzeste
  • 400 g rode vruchten
  • 60 ml rode vruchtencoulis


Bereiding:
1. Schep de Oikos vanille yoghurt in een grote kom. Scheid de eierdooiers en de eiwitten. Klop met een mixer de eiwitten op met het zout tot er stijve pieken ontstaan.
2. Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan de yoghurt en roer tot de eiwitten zijn opgenomen. Voeg de eierdooier en de olie toe en klop het geheel tot het goed gemengd is.
3. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel, gebruik een zeef om klonters te voorkomen en klop het geheel samen op om een glad deeg te verkrijgen. Werk af met de citroenschil.
4. Verwarm het wafelijzer en bak de wafels tot ze knapperig zijn aan de buitenkant.
5. Bedek met Oikos vanille yoghurt, verse rode vruchten en coulis.

PANNA COTTA TAARTJES MET OIKOS VANILLE

PANNA COTTA TAARTJES MET OIKOS VANILLE



Voor 12 kleine taartjes – Bereidingstijd: 20-25 minuten – Tijd om af te koelen: 1h

Ingrediënten:

  • 2 rollen zanddeeg
  • 480 g Oikos Vanille
  • 300 ml room (40% vet)
  • 40 g fijn suiker
  • 6 gelatine blaadjes, verzacht in water
  • 6 aardbeien
  • 3 soeplepels fijngehakte chocolade
  • Muntblaadjes

Bereiding:
1. Vet de taartvormpjes in met boter en bestrooi ze met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en leg het open op een met bloem bestrooid werkblad. Snijd met een glas/snijder 12 schijven deeg. Verdeel het deeg gelijkmatig over het taartvormpje en bak ze voor in de oven gedurende 12-15 minuten op 180°C.
2. Haal ze dan uit de oven en verwijder ze na 5 minuten voorzichtig uit de taartvormpjes, laat ze afkoelen op een rooster.
3. Verhit de room met de suiker in een steelpan tot deze volledig is opgelost. Knijp al het water uit de gelatineblaadjes en voeg het toe aan het roommengsel, roer tot de gelatine is opgelost. Laat het geheel afkoelen.
4. Giet de Oikos Vanille yoghurt in een potje en voeg de room toe, roer tot het goed gemengd is. Eenmaal afgekoeld, giet u de panna cottavulling in de taartvormpjes en plaatst u deze gedurende 1 uur in de koelkast.
5. Was de aardbeien, verwijder de stengels en hak ze fijn. Voeg de gehakte munt toe. Serveer de taartjes met de aardbeien en garneer met gehakte chocolade.

Recepten