Gekruide yoghurt gepocheerde eieren

Gekruide yoghurt gepocheerde eieren

Ingrediënten​:

  • 2 eieren
  • 240 g Oîkos natuur
  • 2 el boter
  • 2 theelepels harissa pasta
  • 1 theelepel citroenschil
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • Verse kruiden - peterselie & dille
  • 1 el geroosterde pijnboompitten

Toast met zalm

Toast met zalm

Ingrediënten:

  • Oîkos natuur
  • 1 plakje toast
  • 1 plakje gerookte zalm
  • 1 zachtgekookt ei
  • Dille
  • Een beetje hete saus
  • Zwarte sesamzaadjes
  • Zout & peper

TOAST GEROOSTERDE TOMAATJES

TOAST GEROOSTERDE TOMAATJES

Ingrediënten:

  • Oîkos natuur​
  • Geroosterd sneetje brood​
  • Geroosterde tomaten & gegrilde asperges in de pan​
  • Olijfolie​
  • Zout & peper​
  • Verse dille

TOAST MET KALKOEN​

TOAST MET KALKOEN​

Ingrediënten:​

  • Overgebleven kalkoen, versnipperde cranberrysaus, sla, geroosterd brood, gezouten boter​
  • Yoghurtsaus:​
  • 2el Oîkos natuur ​
  • 4el mayonnaise​
  • gehakte bieslook​
  • 1 theelepel sriracha​
  • 1 theelepel honing​
  • 1 theelepel mosterd​
  • 1 theelepel citroensap​
  • Peper & zout​​

HARTIGE OIKOS SAUS MET GEGRILDE KIKKERERWTJES

HARTIGE OIKOS SAUS MET GEGRILDE KIKKERERWTJES






4 personen - 30-35 minuten

Ingrediënten
:

  • 1 blikje (400 g) kikkererwten, uitgelekt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels za'atar kruiden
  • Zout en peper
  • 480 g Oikos Nature (1 pot)
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 30 g pistachenoten, grof gehakt
  • 2 eetlepels granaatappelpitten

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor en bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet er de kikkererwten in, bestrooi ze met olijfolie, een eetlepel za'atar-kruiden, zout en peper. Plaats de kikkererwten 20 tot 25 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Leg ze aan de kant om af te koelen.
2. Meng ondertussen de Oikos Nature in een kom met de overgebleven za'atar-kruiden, 1 eetlepel gehakte koriander en een beetje zout en peper. Giet in een mooie serveerschaal.
3. Voeg de gehakte pistachenoten, 4 eetlepels geroosterde kikkererwten en granaatappelpitten toe en bestrooi met de resterende gehakte koriander.
4. Serveer met crackers of gegrilde groenten zoals wortelen of aubergine.

Tip: Bewaar de resterende geroosterde kikkererwten voor een gezond en lekker tussendoortje.

MEZZE MET VERSE PITABROODJES & MELITZANOSALATA

MEZZE MET VERSE PITABROODJES & MELITZANOSALATA

Ingrediënten pitabroodjes (10-12 stuks):

  • 250g bloem
  • 1 zakje gist (9 g) 
  • snuifje zout, snuifje suiker, olijfolie
  • Kruiden naar keuze: tijm, rozemarijn, basilicum...  
  • 200 ml lauw water 

Bereiding: 
1. Meng de gist met het lauwe water.
2. Meng alle droge ingrediënten in een kom. Voeg er beetje bij beetje het water met gist aan toe. Kneed goed tot het deeg niet meer kleeft en maak er een bol van. Voeg wat extra water of bloem toe indien nodig. 
3. Bedek het deeg met een vochtige doek en laat het in een warme ruimte rusten gedurende 30-45 minuten. Verdeel het deeg in 10-12 bollen ter grootte van een vuist. Druk elke bol aan tot het verkrijgen van een ronde schijf van 10 cm diameter en 0,5 cm dikte. Laat het nogmaals rusten gedurende 15 minuten, zonder het te bedekken. 
4. Bak de broodjes aan beide kanten aan op een matig vuur met een scheutje olie, tot ze goudbruin gekleurd zijn (+/- 2 minuten aan elke kant). Serveer onmiddellijk. 

Relax en geniet van het moment!


Ingrediënten melitzanosalata:

  • 2 aubergines
  • 120 g Oikos yoghurt 0% Natuur 
  • 1 teentjes look 
  • 2 el vers citroensap 
  • 4 el olijfolie , Peper en zout 

Bereiding: 
1. Verwarm de oven voor op 240°C. Snij de gespoelde aubergines overlangs en zet gedurende 30 minuten in de oven. Haal het vlees van de aubergine uit met een lepel en mix het glad met het teentje look en de olijfolie. 
2. Voeg de yoghurt Oikos 0% Natuur toe en meng met een spatel. 
3. Voeg voldoende peper toe, een beetje zout en werk af met citroensap.  Serveer de dip met de pitabroodjes 

Relax en geniet van het moment!

PLAT BROOD MET OIKOS YOGHURT & ZALMSPIESJES MET KOMKOMMER

PLAT BROOD MET OIKOS YOGHURT & ZALMSPIESJES MET KOMKOMMER

6 personen - Bereidingstijd: 20 min - Kooktijd: 15 - 20 minuten

Ingrediënten:
Voor het plat brood:   

  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 250 ml Oikos Natuur
  • 1 lookteentje, fijn gehakt
  • Olijfolie
  • Zout

Te serveren met:

  • 600 g zalm, gesneden in grote blokjes
  • 2 limoenen, gesneden in fijne schijfjes
  • 1 soeplepel droge kruiden
  • 1 komkommer, gesneden in linten
  • 125 ml d'Oikos Nature
  • 2 soeplepels sesamzaadjes
  • Peper & zout



Ingrediënten:
1. Strooi de bloem op een vlakke ondergrond en maak een putje in het midden. Voeg Oikos Natuur yoghurt, knoflook, zout en een beetje olie toe, kneed het deeg tot het oppervlak glad en glanzend is, ongeveer 10 minuten. Voeg indien nodig meer bloem toe.
2. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties. Rol het deeg op een bebloemd oppervlak in een cirkel met een deegroller.
3. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie en bak het platte brood aan beide kanten goudbruin.
4. Leg de zalm en limoenstukjes op spiesjes en grill naar wens. Breng op smaak met de bruschetta rosso kruiden, zout en peper.
5. Serveer de broodjes met de zalmspiesjes, een beetje Oikos Natuur yoghurt, komkommerlinten en sesamzaadjes.

TACOS

TACOS

Ingrediënten:

  • Guacamole​
  • Sla ​
  • Gegrilde kip​
  • Pico de Gallo (mix van in blokjes gesneden tomaten, rode uien en jalapeño pepers)​
  • Een Oîkos pot ​
  • Cilantro

TAART MET COURGETTES, TOMATEN EN UI

TAART MET COURGETTES, TOMATEN EN UI




4 personen - Bereidingstijd: 15 minuten - Kooktijd: 30 - 35 minuten

Ingrediënten: 

  • 2 groene courgettes
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 bladerdeeg
  • 6 eetlepels Oikos Nature + 3 eetlepels voor de dressing
  • 2 eierdooiers
  • 60 g geraspte Gruyèrekaas
  • 1 citroen, fijn geraspte schil
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels platte peterselie, gehakt
  • 3 lente-uien, gesnipperd
  • Zout en peper
  • Olijfolie



Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groene courgettes met behulp van een schilmesje of mandoline in dunne reepjes. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
2. Meng in een mengkom de Oikos Nature, eierdooiers, Gruyèrekaas, citroenrasp en ½ knoflookteentje. Breng op smaak met zout en peper en meng goed.
3. Leg het bladerdeeg op de met bakpapier bedekte bakplaat of gebruik het bakpapier van het deeg om het te bakken. Voeg de Oikosvulling toe aan het deeg, laat een ruimte van 2 cm aan de zijkanten en verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.
4. Voeg de courgettereepjes, tomaten, 2 el gehakte peterselie en lente-uitjes toe. Breng het op smaak met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en bak deze gedurende 30 tot 35 minuten goudbruin.
5. Maak ondertussen de saus klaar. Meng in een mengkom 3 eetlepels Oikos Nature met de resterende knoflook, de resterende gehakte peterselie en zout en peper.
6. Laat enkele seconden afkoelen en besprenkel met Oikos vinaigrette.

En nu puur genieten!

SMAAKVOLLE YOGHURTDRESSING MET MUNT & LOOK

SMAAKVOLLE YOGHURTDRESSING MET MUNT & LOOK



Ingrediënten (4 personen):

  •  250g Oikos Natuur
  •  3 takjes munt
  •  2 teentjes look (geperst)
  •  2 eetlepels olijfolie
  •  Peper en zout

Bereiding: 
1. Hak de muntblaadjes fijn en pers 2 teentjes look.
2. Meng de yoghurt met de munt en look en breng op smaak met peper en zout.
3. Werk af met wat munt en de olijfolie.

Relax en geniet van het moment!

Recepten