VOLKOREN BROOD MET COTTAGE CHEESE, TOMAAT & TUINKERS

VOLKOREN BROOD MET COTTAGE CHEESE, TOMAAT & TUINKERS




Ingrediënten: 

  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 100 g Danone Cottage Cheese
  • Een tomaat in stukjes gesneden
  • Een handvol tuinkers


Bereiding:
1. Beleg de broodjes royaal met Danone Cottage Cheese  
2. Voeg hierna de stukjes tomaat en gesnipperde tuinkers toe en breng op smaak met zout en peper


GEVULDE PAPRIKA'S MET COTTAGE CHEESE

GEVULDE PAPRIKA'S MET COTTAGE CHEESE

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 grote paprika’s
  • 200 g wilde rijst
  • 6 tomaten
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 400 g Danone Cottage Cheese
  • 150 g geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak

Bereiding (25min):
Verwarm de oven voor op 190 °C.
1. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg de halve paprika’s met de opening naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de paprika’s alvast in de oven.
2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3. Snijd de tomaten, de aubergine en de ui in blokjes en pers het teentje knoflook fijn.
4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een sauteerpan en fruit de ui en knoflook.
5. Voeg de in blokjes gesneden aubergine en tomaat toe en bak dit 5 minuten.
6. Voeg de gekookte rijst en 2 eetlepels Danone Cottage Cheese aan de bereiding toe. Breng op smaak met zout en peper.
7. Haal de paprika’s uit de oven en vul deze met het groenten-rijstmengsel.
8. Voor de lekkerbekken, schep hier twee eetlepels Danone Cottage Cheese op en eindig met geraspte kaas. Gratineer de paprika's in de oven totdat er een krokant laagje ontstaat.

Recepten